Окръжният съд в Сливен постанови мярка "задържане под стража" на банкерката Б.М, която е присвоила 445 200 лева. Тя е обвинена за това, че през периода 28.11.2018 г. - 01.02.2019 г. в Нова Загора, при условията на продължавано престъпление, използвала без съгласието на двама мъже от града дебитните им карти, с които е извършила общо 105 тегления от банкомати в града, като по този начин е получила общата сума от 45 200 лева.

 

Тя е обвинена и за това, че през периода от юни 2016 г. до 05.02.2019 г. в Нова Загора, като длъжностно лице, на което е било възложено срещу заплата постоянно да извършва работа, свързана с пазене и управление на чуждо имущество в юридическо лице, изпълнявала длъжността - банков служител, присвоила пари, собственост на банката - сумата от 400 000 лева. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Б.М. е извършила престъпленията, в които е обвинена. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемата може да се укрие или да извърши друго престъпление. Банкерката често пътувала до Сърбия

Шефката на банков клон в Нова Загора поиска по-лека мярка, като изтъкна, че по време на одита на банката е съдействала и не е избягала, макар през това време да е била в отпуск. Тя се оплака и от лошите условия в ареста в Сливен, където заедно със задържаните там мъже трябвало да ползва една тоалетна.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемата.

Определението на Окръжен съд - Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Бургас. Присъдата на директорката на банковия клон може да бъде от 10 до 30 години затвор.