Уточнени са три дати, на които Десислава Иванчева се е срещала с Петко Дюлгеров, заяви пред медиите Димитър Марковски, адвокат на обвинената в получаване на подкуп кметица на столичния квартал "Младост". Той беше извикан в Националното следствие, за да бъдат прецизирани обвиненията на Иванчева за корупция, предаде БТА.

Иванчева, нейният заместник Биляна Петрова и Дюлгеров, за когото се твърди, че е посредник при предаването на рушвета, бяха задържани миналата седмица.

Димитър Марковски, който е син на известния адвокат Марин Марковски, каза още, че в разговорите с Иванчева тя му е казала, че въобще не е присъствала на посочените места на съответните дати. И допълни, че са изискани записите от видеокамери, за да се проверят твърденията на бизнесмена Александър Ваклин за тези срещи, нещо, което прокуратурата не е проверила.

Иванчева е казала, че срещите й с Дюлгеров са били служебни, заради уточнения, свързани с работата му като бивш кмет на района. По думите на Марковски освен твърденията на Ваклин за тези срещи няма други доказателства.

Прокуратурата е записала в новите обвинения, че първоначално Десислава Иванчева, чрез посредници, е поискала сумата от 250 000 евро, след това е поискала 500 000 евро, а накрая са открити 70 000 евро в колата, която е управлявала при задържането й.

Адвокатът каза още, че съдържанието на доказателствата дотук нямат нищо собщо с обвинението на прокуратурата, че Иванчева чрез посредника Дюлгеров е отправяла определени искания за парични суми, за да прави или не прави нещо по служба.

Димитър Марковски допълни, че не са му показани нови доказателства по случая и че все още не е виждал материали от използвани СРС-та, каквито държавното обвинение обяви, че има.