Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и бившата ѝ заместничка Биляна Петрова все още са в ареста. Това обяви пред Нова тв адвокат Марин Марковски. По-рано днес Специализираният съд реши да измени мярката на Иванчева и Петрова и да ги пусне под домашен арест.

Адвокат Марковски обясни, че и двете все още са в ареста. "Всеки, който е разпоредил тя да остане в ареста, след освобождаването ѝ от съда, и тези, които я задържат, извършват престъпление, за което се предвижда лишаване от свобода. Казва се: Незаконно задържане от длъжностно лице", заяви Марковски.

"Надявам се всички, които по веригата отговарят за нейното освобождаване, веднага да я освободят. Тя все още не е освободена", заяви Марковски.

Незабавно прокуратурата е пуснала протест - това е абсолютно забранено от закона, коментира Марковски и допълни, че здравословното състояние на Иванчева е лошо.

"Съдът, за да освободи Иванчева пряко, се страхува за нейното физическо и психическо здраве. Тя има аденом, много тежък, има хормонален дисбаланс, има тежко психиатрично състояние, тя е в тежка депресия. Очаква се трета експертиза, която допълнително ще подкрепи решението на съда за това, че има пряка опасност за здравето и живота на Десислава Иванчева", каза още адвокат Марковски.

"Прокуратурата не може да се произнесе по този незаконен протест, защото законът не го допуска. Това е недопустимо", допълни още той.