Загиналите при стрелбата в търговския център Walmart в американския град Ел Пасо, щата Тексас, станаха 22, съобщиха американските власти.

Рано тази сутрин в лечебно заведение е починал един от ранените, а около 10 часа местно време е издъхнал още един, съобщиха от местната полиция. Още над 20 души остават на лечение в болници.

Сред жертвите на ужасяващото масово убийство са и двама съпрузи, които с цената на своя живот са спасили двумесечното си бебе. Джордан и Андре Анхондо отишли с новородения Пол в търговския център, след като оставили 5-годишната си дъщеря на тренировка. Двойката има и 2-годишен син. Джордан и Андре трябвало да напазаруват ученически пособия за момиченцето.

Когато 21-годишният Патрик Крусиус започнал да стреля, 25-годишната Джордан закрила с тялото си бебето, а съпругът й - 24-годишният Андре застанал пред тях. И двамата загинали. Мъничкият Пол оцелял с два счупени пръста.

Стрелецът вече е с повдигнати обвинения и остава в ареста без право на парична гаранция. Разследващите пък проследяват пътя на младежа от предградието на Далас - Алън, където той живее, до Ел Пасо. Разстоянието е около 1045 километра.

Криминалистите разследват къде Крусиус е спирал, за да зарежда и да се храни, както и дали някой го е запомнил или е разговарял с него. Масовият убиец е заявил през властите, че е действал сам. Това обаче също се проверява.