Братята Саид и Шериф Кауши убиха четиримата видни карикатуристи - Стефан Шарбоние - Шарб, Жан Кабю, Бернар Верлак-Тиню и Жорж Волински.

Вижте снимки >>

47-годишният Стефан Шарбоние бе директор на редакцията от май 2009 г. 

76-годишният Жан Кабю и 80-годишният Жорж Волински са били карикатуристи в емблематичното списание „Хара-кири”, предшественик на „Шарли ебдо”. Те са съоснователи на сатиричния вестник.

47-годишният Бернар Верлак е известен с левичарските си възгледи и критика на пазарния капитализъм. Последната му сатирична книга „Пет години под управлението на Саркози“ включва колекция от карикатурите му на бившия френски президент.

73-годишният карикатурист Филип Оноре, известен само като Оноре, което в превод от френски означава "почитан" или "уважаван". Неговите карикатури са черно-бели и той ги публикува от 16-годишна възраст в различни издания.

Терористите ликвидираха и 68-годишният Бернар Марис, известен с прякора Чичо Бернар. Той е икономист и икономически анализатор, изявявал се по радиото, телевизията и в различни печатни издания. Всяка седмица той е водил икономическа рубрика в "Шарли ебдо".

Животът си загуби и 54-годишната Елза Кая, психиатър и психоаналитик, автор на рубриката "Диванът на Шарли".

Сред убитите има и двама французи от арабски произход - коректорът Мустафа Урад и 42-годишният полицай Ахмед Мерабет, застрелян от упор от един от нападателите на улицата пред издателството на "Шарли ебдо".

Другият застрелян полицай е 49-годишният Франк Бренсоларо. Той е отговарял за охраната на редакцията на "Шарли ебдо".

Сред жертвите са и двама души, озовали се в редакцията по случайност. Това са 42-годишният Фредерик Бойсо, служител на фирмата за поддръжка "Содексо", който бил във фоайето на сградата за извършване на дейности по поддръжката, когато вътре нахлули нападателите. Мишел Рено, основател на фестивал в град Клермон-Феран, пък бил поканен да гостува на оперативката на редакцията на "Шарли Ебдо".

Братята Саид и Шериф Куаши пък бяха засечени тази сутрин в Северна Франция. Френски спецчасти са разположени в градчето Вилер-Котре, където е открит автомобилът, използван от двамата атентатори.

Същевременно разследването на нападението, извършено тази сутрин в Париж, при което бе убита 25-годишна полицайка, беше поверено на специализирани в антитерористичните дела магистрати, предаде Франс прес, като се позова на парижката прокуратура. Извършителят на това нападение все още се издирва. В него беше ранен и общински служител.