Тежки железопътни катастрофи белязаха последния работен ден на седмицата в  Германия и Словакия. 

Още едно тяло бе намерено в събота под отломките на дерайлиралия в Южна Германия влак и така жертвите на катастрофата станаха пет, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

При излизането на влака от релсите са пострадали още 44 души. Някои от тях са получили сериозни наранявания. Още няколко души са в неизвестност.

Полицията съобщи, че регионалният влак, пътуващ за Мюнхен, е дерайлирал малко след обяд в Бурграйн - точно до курортния град Гармиш-Партенкирхен, откъдето е тръгнал. Три от двуетажните вагони са се преобърнали поне частично, а хората са били изваждани през прозорците. Районът е близо до австрийската граница.

Причината за инцидента се разследва. Говорител на полицията потвърди пред "Байеришер рундфунк", че не е имало сблъсък с друг влак.

Не е ясно колко души са се намирали във влака в момента на инцидента. 

Пътуването с влак е популярно както сред местните жители, така и сред туристите в Германия, която разполага с гъста мрежа от местни и междуградски влакове, посочва АП.

Седемдесет и четири души са били ранени по последни засега данни при петъчната катастрофа между локомотив и спрял пътнически влак в северната част на Словакия. Това съобщи за Франс прес говорителката на полицията в окръг Жилина Габриела Кременова.

Спасителни екипи работят на мястото на катастрофата в Бавария и вдигат обърналите се вагони

Снимка: AP/БТА

"От тях 34, в това число четирима тежко ранени, са приети в болница", уточни в събота Кременова. Материалните щети възлизат на около 2 милиона евро, добави тя.

Произшествието стана по линията Врутки-Варин, в Жилинския окръг, на около 220 км на североизток от Братислава. Влакът е спрял заради повреда и е бил ударен от локомотив, посочва министерството на транспорта.

Води се разследване за причините за злополуката.