Земни трусове стреснаха жителите на Южна Калифорния и Хавай, където магнитудът е 5,7 по Рихтер, съобщиха американските медии.

Първоначално беше регистрирано земетресението край Малибу с магнитуд от 4,6, по първоначални данни. Трусът е бил регистриран в петък следобед, американско време, крайбрежието на Южна Калифорния близо до Малибу и беше усетен в целия район на Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес.

Земният трус беше регистриран в 13.47 ч. местно време на дълбочина 13 километра, съобщи Геоложката служба на САЩ. Епицентърът е бил в планината Санта Моника, на около 56 километра западно от центъра на Лос Анджелис, съобщи БТА.

Трусът е усетен в обширен район от крайбрежието на Малибу на юг до Ориндж Каунти и на изток до централната част на град Лос Анджелис.

Противопожарната служба в Лос Анджелис съобщи, че трусът е усетен на територията на целия град, въпреки че за момента няма данни за щети или наранявания, а телевизионните канали завъртяха любителско видео от охранителните камери в дома на наш сънародник, който е записал момента на земетресението.

На 9 февруари се навършиха 53 години от земетресението в Сан Фернандо през 1971 г., което беше с магнитуд 6,6. То отне живота на 64 души и причини щети за над 500 милиона долара, припомня АП.

Скрийншот: YouTube

Любителски клипове от Хавай показват първоначалната паника сред хората.