Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че страната му няма нищо общо с вчерашната самолетна катастрофа, при която се твърди, че е загинал лидерът на наемническата военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

"Със сигурност нямаме нищо общо с тази ситуация. Мисля, че всички разбират кой има отношение", каза украинският президент в отговор на журналистически въпрос на съвместна пресконференция в Киев с португалския си колега Марсело Ребело де Соуза.

Междувременно в "Телеграм" беше съобщено, че вече има заподозрян за авиокатастрофата. Личният пилот на Пригожин Артьом Степанов е имал достъп до самолета, а по време на полета не е бил на борда, защото преди това е заминал за Камчатка, където "се е изгубил".

Към момента органите на реда не могат установят местонахождението му.

Самолетът, собственост на компания на Пригожин, се разби край село Куженкино в Тверска област. То се намира на 16 км от град Бологое и на 170 км от Твер.

Местността в посочения район е предимно гориста. По данни на руските медии спасителните екипи, които работят на мястото на катастрофата, са открили телата на всички загинали. Предстоят ДНК експертизи.