Подводни шумове са засечени от зоната за издирване на изчезналия батискаф в близост до мястото на потъването на "Титаник", докато хората на борда са изправени пред намаляващ запас от кислород, съобщиха ДПА, Франс прес и БТА.

Звуците от удари са били уловени от канадски самолет по време на издирването на изчезналата туристическа подводница в Атлантическия океан, съобщават американски медии, като се позовават на вътрешен имейл на Министерството на вътрешната сигурност.

Звукът е бил засечен в 30-минутни интервали, но не е ясно кога и колко дълго е продължило удрянето.

Контактът с малката подводница, която е с петима души на борда, беше изгубен в неделя, докато тя се спускаше на 3800 метра дълбочина до останките на потъналия през 1912 г. лайнер Титаник край бреговете на Нюфаундленд, Канада.

Смята се, че хората в подводницата имат останал кислород за по-малко от 30 часа.

Връзката с подводният апарат, наречен "Титан", беше изгубена в неделя, докато той се намираше на около 700 км южно от Сейнт Джонс на канадския остров Нюфаундленд, по време на плаване до мястото на корабокрушението.

На борда на "Титан" се намират петима души, включително британският милиардер и авантюрист Хеймиш Хардинг.

Освен него там са пакистанецът Шахзада Дауд, синът му Сюлейман и Стоктън Ръш, главен изпълнителен директор и основател на компанията "Оушън гейт", която организира експедицията. Те са придружавани от френския подводничар Пол-Анри Наржоле.