Полицията със специално обучени кучета и сапьори претърсили самолет, за който бе съобщено от в. "Билд", че е на авиокомпания "България Ер", и който трябвало да излети за Варна със 180 пътници, предаде БТА.

Заплахата била обявена след спор между пътници, единият от които обвинил друг, че бил планирал терористичен акт в самолета, пише изданието, цитирано от ТАСС.

Виновниците са руснак в нетрезво състояние и германец. И двамата са младежи на 18 – 19 години. Руснакът е задържан от германската полиция. Пътници от полета разказаха, че двамата са се спречкали, като единият е казал „бомба“ или „ще взривя самолета“, съобщи bTV.

Екипажът възприел обвиненията сериозно и извикал представители на правоохранителните органи. Всички планирани излитания и кацания на летището веднага били спрени.

По-късно бе съобщено, че ситуацията е под контрол и летището работи в обичаен режим. Полицията води разследване на произшествието.

От "България Ер" заявиха, че информацията на "Билд" е невярна. "Към 18 юни 2017 г. "България Ер" не изпълнява полети от или до германската дестинация", се посочва в съобщението на компанията.

Самолетът, на чийто борд пътници отправиха заплаха за бомба в Щутгарт, не е на "България Eр", а на "Българиан Ер Чартър". Компанията се занимава с чартърни полети от 2000 година и е със седалище в София.

Самолетът кацна в България, потвърдиха за БНТ от летище Варна.