Заложническа криза в Германия. 65-годишна въоръжена жена се е барикадирала в помещение в болница в германския град Аахен и заплашва няколко души, съобщават местните медии.

Районът е обграден от тежко въоръжени полицаи, а улиците са затворени. Над лечебното заведение кръжи хеликоптер, изпратени са и екипи на пожарната. Част от пациентите са евакуирани. Полицията определя случая като "предполагаема заложническа криза".

Според предварителни данни, тя държи между 10 и 20 души за заложници, но все още не е ясно дали е отправила искания. Властите не съобщават за загинали или ранени.

В социалните мрежи те призовават жителите на Аахен да избягват района в близост до лечебното заведение. Засега не се съобщава за пострадали, информира бТВ. Не са ясни и мотивите на жената.

По данни на полицията тя е влязла в болницата около 17 ч. и малко по-късно служители са забелязали дим. Предполага се, че е използвала пиротехника. Според други информации е запалила огън в една от операционните. После се затворила в друга. 

Лечебното заведение Luisenhospital в Аахен е протестантска болница с 378 легла и 12 специализирани отделения. В него работят около 1600 души.