Четирима ученици бяха ранени при нападение в гимназия в западния германски град Вупертал. Вероятният извършител, който е задържан, е ученик от същото училище. Той също е ранен, предадоха ДПА и БТА. По данни на вестник "Билд" става дума за нападение с нож.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК >>>

В хода на голяма полицейска операция училището беше успешно евакуирано, а периметърът подсигурен, заявиха органите на реда. Те поясниха, че не се е стигнало до употреба на огнестрелно оръжие. Повече подробности за извършителя и нападението не се съобщават.

"Учениците са в безопасност и за тях се полагат необходимите грижи", написа в социалната мрежа "Екс" полицията. 

Полицията заяви, че се е отправила към гимназия "Вилхелм Дьорпфелд" в централния градски квартал "Елберфелд" в 09:52 ч. тази сутрин. Вупертал е недалеч от Дюселдорф в източна посока.

На сигнала са се отзовали голям брой екипи на полицията и бърза помощ, включително специализиран отряд на органите на реда.

Над сградата на гимназията бе забелязан хеликоптер, а сред големия брой пристигнали служители на реда имаше тежковъоръжени полицаи с автомати, допълват световните агенции. 

Властите отвориха приемна за родители, които желаят да получат информация. Много от учениците изглеждаха видимо разтърсени от случилото се, докато родителите им ги прибираха.

Снимка: БТА/dpa via AP, Roberto Pfeil

Снимка: БТА/dpa via AP, Roberto Pfeil