Въздушна тревога беше обявена в ранните часове на днешния ден по цялата територия на Украйна, а взривове избухнаха в няколко области след руска атака с крилати ракети. 

Час след обявяването на тревогата украинските военни се обърнаха към жителите на столицата с призив да останат в бомбоубежищата. Предупреждения бяха издадени и за редица други райони, включително за Житомирска област западно от столицата и за Кировоградска, Черкаска и Днепропетровска област в Централна Украйна. Тревогата бе в сила и за районите северно от Киев и на юг и запад за Виницка, Хмелницка и Черновицка област.

Падащи отломки по време на въздушно нападение предизвикаха пожари в два киевски района, съобщиха местните власти.

Кметът Виталий Кличко написа в Телеграм, че единият от пожарите е избухнал в гаражи в Дарницкия район на столицата. По думите му няма пострадали.

Началникът на военната администрация на Киев Сергий Попко съобщи също в Телеграм, че пожар е избухнал и в необитаема зона в Деснянския район, който се намира в източната периферия на града. Той също не даде подробности за пострадали. Попко заяви, че столицата е била атакувана с крилати ракети и че всички те са били свалени от противовъздушната отбрана.

В района на Одеса обаче е ударен промишлен обект, при което са ранени двама души, а един е загинал. 

Според президента Володимир Зеленски поредните обстрели доказват, че е необходимо още по-силно световно обединение за натиск срещу Русия и още оръжия за украинската армия.