Няма индикации за терористична атака при инцидента на моста "Рейнбоу" между САЩ и Канада, където избухна автомобил и загинаха двама души, заяви губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл, цитирана от новинарските агенции.

В социалната мрежа "Екс" (бивш Туитър) губернаторката посочи, че към момента няма индикации за тероризъм във връзка с инцидента. Хоукъл информира, че разследването на случая продължава и ще отнеме време, добавя БТА.

Автомобилът се е движел от Ниагара фолс (САЩ) към контролния пункт на моста, който свързва САЩ и Канада през река Ниагара, когато се е взривил. Инцидентът доведе до затваряне на граничния пункт и на други три пункта в района.

Говорител на град Ниагара фолс заяви, че автомобилът се е движел с висока скорост и се е блъснал в граничния пункт.

Свидетел на катастрофата е заявил пред местна телевизия, че автомобилът е идвал от американска страна, отклонил се е, за да избегне друга кола, след което се ударил в оградата и избухнал.

От службата на моста "Рейнбоу" нарекоха инцидента "сериозна катастрофа".

След инцидента четири гранични пункта между САЩ и Канада бяха затворени като предпазна мярка, а международното летище Бъфало-Ниагара предприе проверки за сигурност на всички автомобили. Пътниците бяха предупредени да очакват допълнителни проверки.

Мерките за сигурност създадоха допълнителни затруднения в трафика в един от най-натоварените периоди на годината заради Деня на благодарността.

Около 6000 автомобила минават ежедневно през моста "Рейнбоу", като делът на товарния трафик е пет процента, сочат данни на федералната администрация за магистралите. Мостът е построен през 1941 г. и е с дължина 439 метра.