Двама души са загинали при взрив на автомобил на моста "Рейнбоу", свързващ САЩ и Канада край Ниагарския водопад, съобщи CNN. Ройтерс допълва, че един граничен полицай е ранен. 

Още снимки ВИЖТЕ ТУК >>>

Инцидентът се е случил днес по обед, ден преди Деня на благодарността в САЩ, който е един от най-натоварените дни за пътуване в годината. В момента на взрива автомобилът е влизал в САЩ от Канада, като е преминал през контролно-пропускателен пункт, на който се проверяват документите за самоличност. 

Властите все не знаят какво е причинило експлозията. ФБР, щатската полиция на Ню Йорк и митниците и граничната служба на САЩ са на място и разследват. Според Fox News взривът представлява опит за терористична атака.

Свидетелските показания са противоречиви. Властите ще прегледат камерите наоколо за изясняване на ситуацията. 

Мостът "Рейнбоу" свързва САЩ и Канада

Снимка: Google Earth

Заради взрива са затворени три други моста в региона, които свързват Канада и САЩ.  

Губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл съобщи в "Екс", че властите в американския щат "следят внимателно" инцидента на моста "Рейнбоу". Тя добавя, че нюйоркската полиция работи активно със Съвместната работна група за борба с тероризма на ФБР, за да наблюдава всички пунктове за влизане в щата.

Служители по сигурността на летище Бъфало, разположено на 32 км от моста, обявиха, че засилват проверките за сигурност след инцидента. "Колите, идващи на летището в Бъфало, ще бъдат подложени на проверки за сигурност. Пътниците също могат да очакват допълнителни проверки", казаха служители по сигурността на летището.

От Белия дом следят отблизо инцидента на моста. "Правоохранителните органи са на място и разследват", съобщи служител на Белия дом.

Президентът Джо Байдън в момента е в Нантъкет, Масачузетс, където празнува Деня на благодарността със семейството си.

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо също е бил информиран за инцидента до Ниагарския водопад. Той е в контакт с американски официални лица, според изявление на кабинета на Трюдо.