Две тела са били открити в развалините на сградата, която се срути в Марсилия след експлозия малко след полунощ в неделя, съобщи френската телевизия "Франс 24", като се позовава на властите. Според информацията в неизвестност остават още шестима души, предаде БТА.

Телата бяха открити рано днес, около денонощие след взрива, който разруши четириетажната сграда в средиземноморския град.

Спасителите работиха непрекъснато през целия неделен ден до ранните часове в понеделник с помощта на кран и прожектори, но непрекъснатият огън, който гори под руините, затруднява работата им и пречи да бъдат използвани кучета за намиране на хора под тях.

"При особените трудности за работа изваждането (на телата) ще отнеме време. След това съдебните власти ще пристъпят към идентификация" на жертвите, се казва в кратко изявление на противопожарните служби.

В неделя с огъня се бориха над 100 пожарникари. Експлозията в постройката е станала малко преди 1 ч. през нощта местно време в неделя. Засега френските власти не са оповестили информация за вероятната причина за взрива.

Снимка: БТА/AП