Президентът на САЩ Доналд Тръмп е имал "неформални разговори" с руския си колега Владимир Путин в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес, потвърди говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от ДПА и БТА.

По-рано помощникът на Путин Юрий Ушаков съобщи, че руският президент е имал кратка среща с Тръмп.

Самият Ушаков се е срещнал със съветника на американския президент по въпросите на националната сигурност Джон Болтън. Според него Москва и Вашингтон са готови да продължат контактите.

Не съм сигурен кога може да се състои следващата среща между Путин и Тръмп, допълни Ушаков.

Вчера американският президент обяви, че няма да се срещне с руския си колега в кулоарите на Г-20 заради инцидента със задържаните от Русия украински кораби и моряци.

Припомняме, че страните от Г-20, които са подписали Парижкото споразумение за климата, обещаха да продължат да се борят с климатичните промени и едновременно с това да насърчават устойчивото развития и икономическия растеж.

САЩ пък са потвърдили решението си да се оттеглят от Парижкото споразумение за климата и да използват всички енергийни източници и технологии, като с едновременно с това са обещали да пазят околната среда.