Китайските власти съобщиха днес, че разследват президента на Интерпол Мън Хунвей за предполагаеми нарушения на закона, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Мън, който е и заместник-министър на обществената сигурност на Китай, беше обявен за изчезнал, след като заминал от Франция (където е централата на Интерпол) за Китай. Съпругата му беше поставена под полицейска закрила, след като получила заплахи, посочва Ройтерс.

"Мън Хунвей, заместник-министър на обществената сигурност на КНР, е заподозрян в нарушаване на закона. В момента държавният комитет по надзора го проверява", съобщи на сайта си Централната комисия за дисциплинарна инспекция към китайската комунистическа партия, цитирана от ТАСС.

Според китайския в. "Саут Чайна морнинг пост" Мън Хунвей е в Китай и е разследван. Той бил задържан за разпит веднага след пристигането си в Китай на 29 септември.

Припомняме, че по-рано днес съпругата на президента на Интерпол Мън Хунвей, която няма вести от него от 25 септември насам, отправи апел към международната общност. Тя смята, че Хунвей е в опасност, защото преди да изчезне той й е изпратил изображение на нож.