В послание в YouTube руският клон на групата заяви, че ще блокира главния сайт на правителството в неделя, когато протестиращите планират едномилионно шествие в центъра на Москва, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

След това ще бъде нападнат сайта на премиера в понеделник, когато Путин встъпва в длъжност като държавен глава, се казва в посланието.
В него има и инструкции как интернет потребители да се присъединят към инициативата.

Руският правителствен сайт government.ru ще бъде нападнат на 6 май в 12.00 ч. по Гринуич, а сайтът на премиера premier.gov.ru - на 7 май в 09.00 ч. по Гринуич.

През март Путин убедително спечели президентските избори в Русия въпреки вълна от протести срещу парламентарните избори през декември, които според опозицията са били белязани от масови измами в полза на управляващата партия. Масовите митинги в Москва и други руски градове не попречиха на Путин да се върне в президентството, но лишиха бившия агент на КГБ от аурата на непобедимост, която характеризираше 12-годишното му управление, първо като президент, а след това като премиер, отбелязва Ройтерс.