Десет души загинаха, а 57 са ранени тази сутрин при верижна катастрофа в северозападния турски окръг Сакария, съобщи Анадолската агенция.

В катастрофата на магистрала "Северна Мармара" в посока Истанбул са участвали седем превозни средства, включително три автобуса и камион. Причините за пътнотранспортния инцидент не са известни засега, информира БТА.

На място са пристигнали жандармерия, пожарникари, медицински екипи и представители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD).

Валията на Сакария Яшар Карадениз каза, че по предварителна информация 10 души са загинали, а 57 са ранени при катастрофата, като седем от тях сериозно. Част от ранените са настанени в болница.

Продължават дейностите по отстраняване от пътя на автомобилите, участвали в катастрофата. Движението по магистралата в посока Истанбул е спряно.

Прокуратурата на окръг Сакария е започнала разследване на катастрофата.

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че "за разследването са назначени трима прокурори, които работят под ръководството на заместник главния прокурор".

По информация на Генералното консулство на Република България в Истанбул към момента няма данни за пострадали български граждани при верижната катастрофа в северозападния турски окръг Сакария. Няма постъпили обаждания и на спешния телефон, съобщиха от Министерството на външните работи за БТА.