Правителството на Венецуела съобщи днес, че е потушило метеж в подразделение на националната гвардия в беден квартал на Каракас на няколко километра от президентския дворец, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Бунтът предизвика протести в същия квартал и силите на реда използваха сълзотворен газ, за да ги разпръснат.

Снимка: AP/БТА

Въоръжените сили публикуваха съобщение, че са заловили всички замесени в "изменническия" акт, мотивиран от "крайната десница". Двайсет и пет души са били арестувани в района на бунта, а други двама - на друго място, заяви по-късно пред журналисти председателят на проправителственото Учредително събрание на Венецуела Диосдадо Кабейо.

В армейското комюнике се казва, че през нощта малка група гвардейци са пленили дежурния командир в полицейско управление в западната част на Каракас и са се придвижили през столицата с два военни камиона към бедния квартал Петаре, където са откраднали оръжия от друг преден пост.

Снимка: AP/БТА

Метежниците срещнали съпротива и били заловени часове по-късно в преден пост на Националната гвардия на 3 км от двореца "Мирафлорес".

Часове по-рано национални гвардейци публикуваха видеа в социалните мрежи, в които казват, че не признават правителството на президента Николас Мадуро. В едно от видеата мъж, представящ се за сержант Фигероа, се обръща към "народа на Венецуела" и призовава сънародниците си да излязат на улиците и да покажат подкрепа за техния бунт.