"Царят на саламите" в Русия Владимир Маругов е убит с два изстрела с арбалет в сауната си, съобщава Lentа.ru.

"Един от предполагаемите убийци е задържан", съобщи Олга Врадий, старши помощник на ръководителя на регионалния отдел на Следствения комитет на Русия (ICR).

Според нея операцията по залавянето на заподозрения е проведена съвместно от СКР и Министерството на вътрешните работи на Русия. Задържаният е родом от една от централноазиатските републики, роден през 1971 година.

Понастоящем продължават оперативно-издирвателни мероприятия за идентифициране на съучастник на задържания.

Маругов и неговата партньорка са били в сауната, когато двама неизвестни маскирани мъже, въоръжени с арбалет и пистолет, нахлуват в нея. Те връзват ръцете на бизнесмена и жената, след което заплашват, измъчват и искат пари от тях. В последващ момент и прострелват Маругов в гърдите с арбалет.

Неговата приятелка обаче успява да се освободи от въжетата, скача през прозореца и хуква към съседите, които се обаждат в полицията. Междувременно престъпниците бягат с кола, чийто регистрационен номер е скрит с найлонов плик.

Полицията ги настига, но бандитите изоставят колата и бягат в близка гора.

Във връзка с инцидента е образувано наказателно дело за "Убийство". При огледа на местопроизшествието е открит арбалетът, с който е прострелян Маругов. Открит е и автомобилът на престъпниците.