Руският телевизионен водещ, който в ефир призова да се убиват украински деца, се извини, а руският Следствен комитет заяви, че го разследва заради тези коментари, предаде Ройтерс цитирана от БТА.

В предаване миналата седмица по контролираната от държавата руска телевизия Ар Ти (RT) водещият Антон Красовски каза, че украинските деца, които възприемали руснаците като окупатори по времето на Съветския съюз, трябвало да бъдат "хвърлени направо в бурно течаща река" и да бъдат давени.

Украйна каза вчера, че Ар Ти подбужда към геноцид и трябва да бъде забранена по целия свят. Главният редактор на телевизионния канал Маргарита Симонян съобщи, че Красовски е отстранен от работа заради "отвратителните" си коментари, и че никой в Ар Ти не споделя възгледите му.

Красовски написа в пост в социалните мрежи, че е "наистина се чувства неудобно". "Ами, случва се: ти си в ефир, увличаш се и не можеш да спреш... Моля за извинение всички, които са били шашнати от това", заяви той.

Доскоро 47-годишният Красовски беше известен в Русия като либерал с опозиционни на Путин възгледи и призоваваше руското ръководство да прекрати войната в Донбас.

Сътрудничи и дружи с Ксения Собчак.

През 2012 г. той разбива камера и напада журналисти от Life News, които се опитват да заснемат Красовски, Собчак, опозиционера Иля Яшин и главния редактор на "Дождь" Наталия Синдеева в ресторант в Москва. След това срещу него е образувано наказателно дело.

"Националната" слава на Антон Красовски идва през 2013 г., когато той публично признава, че е гей с HIV-позитивен.

В разгара на Евромайдана, през февруари 2014 г., Красовски, заедно със Собчак, прекарва една седмица в Киев. Те се разхождат из града в украински народни носии и интервюират Петро Порошенко, който скоро след това стана президент.

През 2018 г. той става доверено лице на Собчак на президентските избори и едновременно с това се опитва да се кандидатира за кмет на Москва.

Започва да работи за Russia Today през 2019 г. За първи път става автор на специалния проект "Епидемия", чиято първа серия е посветена на проблема с разпространението на вируса на HIV в Русия. Оттогава възгледите му се променят драстично и стават радикално проправителствени. Той естествено подкрепи нахлуването в Украйна.

Сега Красовски, след думите си за децата, е остро осъден дори от поддръжниците на "специалната операция". Някои от тях твърдят, че той не е идеологически "патриот на Русия", а прави изявления по кариерни съображения (за да получи пари от държавния канал). Някои дори подозират, че той не е променил предишните си опозиционни убеждения и сега умишлено се занимава с "медиен саботаж".