Целта е да се попречи на евентуална намеса на Москва в тях. Това обяви днес директорът на националното разузнаване на САЩ Дан Коутс, цитиран от Ройтерс. 

Коутс каза, че САЩ ще предприемат още мерки в отговор на отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с бойно нервнопаралитично вещество. 

Русия отрича отговорност за този случай и отвърна с реципрочни експулсирания на дипломати.  На закуска с репортери Коутс бе запитан дали Вашингтон ще предприеме и други мерки, освен изгонването на 60 руски дипломати. 

"Ние внимателно обсъждаме този въпрос и съвсем скоро ще обявим още мерки, - каза директорът на националното разузнаване на САЩ. - Само изчакайте. Мисля, че ние все повече осъзнаваме потенциала на Русия да продължи да се меси по най-различни начини в нашите избори и предприемаме много мерки", заяви американският разузнавач №.

 Междувременно Москва каза днес, че ако Вашингтон прояви максимално позитивно отношение при разглеждане на заявките на Русия за визи за новите дипломати, които да заместят изгонените, то тя ще откликне по същия начин. 

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви това на пресбрифинг, на който му бе зададен въпрос готова ли е Русия да приеме нови американски дипломати на мястото на изгонените.