Университетска аудитория се срути в град Каляри на италианския остров Сардиния, съобщиха местните медии.

По данни на пожарната служба инцидентът е станал около 21:50 ч. във вторник, като залата на филологическия факултет на университета е била отворена до 20 ч.

Спасителните екипи са търсили евентуални жертви под отломките на Аула Магна, като първоначално се смята, че в момента на срутването на сградата в нея не е имало хора.

Пожарникарите са използвали кучета за търсене и дронове, за да се уверят, че никой не е затрупан под развалините.

Районът е обезопасен и се провежда разследване на причините за срутването. Вероятно ще бъдат проверени всички сгради в комплекса.

В сградата се помещават хуманитарните факултети и основната зала на геоложкия факултет, от нея са останали само долната част на фасадата и носещите колони. "Трябва да разберем причините, преди да стигнем до хипотетични заключения", заяви кметът на Каляри Паоло Труцу. "Извършваме чести проверки на сградите, но те никога не са достатъчни: днес трябва да сме благодарни, че това срутване се случи късно вечерта, когато учебните занятия вече бяха приключили. Междувременно студентският колектив "Reset Unica" обяви в социалните мрежи протестна демонстрация пред Ректората на университета в 10,30 ч. днес, предаде АНСА.