"Тя прекрати гладната стачка по молба на площада", каза дъщерята на Юлия Тимошенко - Евгения, имайки предвид протестния лагер на площад "Независимост" в Киев.

Преди дни в писмо до демонстрантите, бившият премиер Юлия Тимошенко ги  призова незабавно да вземат властта в своите ръце, а не да водят преговори с режима, който се е превърнал в диктаторски.

Днес депутати от опозиционната партия на Тимошенко превзеха трибуната на парламентарния председател Володимир Рибак и го принудиха да отмени заседанието на парламента, предаде БТА.

Междувременно стана ясно, че украинският президент Виктор Янукович се е срещнал с руския си колега Владимир Путин в Сочи, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира говорителя на Путин Дмитрий Песков.

Янукович посети Путин на връщане от Китай, където беше на неколкодневна визита. Двамата лидери са обсъдили въпроси, свързани с руско-украинските отношения, както и подготовката на предстоящото в Москва заседание на междудържавната комисия Русия-Украйна, поясни Песков.

Янукович и Путин са обсъждали и стратегическо партньорство между Киев и Москва, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на украинското президентство.

"Президентите обсъдиха въпросите за търговско и икономическо сътрудничество в различни отрасли на икономиката и подготвянето на бъдещо споразумение за стратегическо партньорство", се казва в съобщението.