При бомбена експлозия в старчески дом в Дуго село, на 20 км от Загреб, вчера са били убити двама души, съобщава хърватският портал Индекс, цитиран от БТА. Загинали са 85-годишен мъж и 81-годишна жена, а 79-годишен мъж е тежко ранен.

Вестник "Ютарни лист" пише, че експлозията е станала, когато 85-годишен мъж е активирал ръчна граната в кухнята, където са били други двама души - жена, която е загинала, и мъж, който е тежко ранен. Полицията разглежда случая като убийство и самоубийство.

Кристиян Чупурдия, дежурен хирург в болницата "Дубрава", заяви, че раненият мъж е бил докаран със сериозни наранявания, причинени от експлозията. Дежурният хирург не пожела да прогнозира какви са изгледите за възстановяването на пациента. "Има много кръвозагуба и всичко това има последствия за целия организъм. Трябва да изчакаме ден-два", заяви той.

Ръководителят на пожарната служба Желко Ременар описа как след като са получили сигнала и са пристигнали на мястото, са открили ужасна сцена на приземния етаж. "Това беше една от най-болезнените интервенции, случвали се в нашия район. Сцената беше ужасна", каза той.