Събедните заседатели обсъждаха фактите и показанията само половин час и признаха 32-годишния Джошуа Дракър за виновен за двойното убийство на Лора и нейния приятел Андрю Робъртсън преди 7 години в техния дом.

Студентката и нейният годеник - американец, бяха застреляни през април 2004 г. в Атланта от Дракър, който решил да ги ограби. Убиецът е наркоман и пласирал дрога. Лора била една от хилядите български студенти, които отиват в САЩ всяко лято да работят, но се влюбила и останала. Работела като спасителка на басейн.

Защитата поиска от съдебните заседатели да оневинят Джошуа Дракър за смъртта на Лора. Според тях това е било инцидент, при който пистолетът сам е гръмнал два пъти, докато двамата са се боричкали, след като мъжът застрелял приятеля й Андрю.

Заседателите не приеха и тезата на защитата, че убийството на Андрю е било за отмъщение, тъй като 14 месеца преди стрелбата той се обадил на Дракър и му казал, че сестра му Аманда е в безсъзнание, след като приела свръхдоза наркотици, които той й продал. Сега момичето е пълен инвалид. От прокуратурата отхвърлиха това оправдание с мотива, че инцидентът с Аманда е станал повече от година преди убийството.

По-късно днес започва втората фаза на процеса, в която съдебните заседатели ще трябва да решат дали да наложат най-тежкото наказание, което иска прокуратурата - смърт.