Въпреки че на последното преброяване в Северна Македония са преброени 3054 българи, а българските политици твърдят, че те са над 100 хиляди, в страната ще гласуват едва 181 граждани, пише в материал, посветен на днешните избори у нас, на сайта си телевизия 24.mk, визирайки пост във Facebook на Слави Трифонов от март тази година.

"Българската Централна избирателна комисия ги обяви по име и фамилия. Най-много регистрирани има в Прилеп - 46, Кавадарци - 45, Велес - 42. Седем са регистрираните в Охрид, девет ще гласуват в посолството на България в Скопие, 22-ма в Струмица и само двама в Щип", съобщава северномакедонската телевизия, наричайки изборите в България "изборен ролеркостер" (от англ. изборно влакче на ужасите или увеселително влакче).

"ГЕРБ на Бойко Борисов отново е фаворит. София вече две години се бори за стабилно управление, а колелото отново се завъртя към Борисов, коментира "24".

В предизборната кампания Северна Македония отново беше трамплин за разпалване на националните страсти и събиране на политически гласове на. Послания изпратиха Слави Трифонов, лидерът на "Има Такъв Народ", чиято партия според социологическите проучвания не се знае дали изобщо ще влезе в Народното събрание, както и бившият шеф на българската дипломация и депутат от ГЕРБ - Захариева, която приключи предизборната кампания за сметка на Северна Македония.

"Анализатори предупреждават, че риск, който може да влоши и без това крехките македонско-български отношения, е националистическата партия "Преродба" ("Възраждане"), която е с крайни позиции спрямо Македония и според социологическите проучвания ще бъде нова политическа сила в българския парламент", съобщава северномакедонската телевизия.