Случката е станала вчера, а младоженците, които закъснели за собствената си сватба, я сметнали за първоаприлска шега, съобщава турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Пътната полиция е била уведомена за случая от други шофьори на пътя. Сватбарската автоколона била засечена от камерите, проследяващи трафика, и спряна на полицейски пункт.

Известно време полицаите се чудели какво да предприемат, след като забелязали, че колите са украсени за сватба, но после наложили на всички водачи от колоната глоби от по 108 турски лири (22 евро) за това, че застрашават пътното движение. Пътните проверки са продължили около час, поради което булката и младоженецът закъснели.

Младоженецът споделя, че първоначално сметнали случващото се за шега, но когато получили истински фишове, осъзнали, че не е така. Булката обаче казва, че никога няма да забрави този "необичаен момент" в сватбения си ден. На тържеството, което макар и със закъснение все пак се състояло, гостите на шега закичили младоженеца не само с пари, но и със събраните фишове.