Турските сили са обстрелвали и са направили неизползваемо сирийското военно летище Найраб в северната провинция Алепо, съобщават БТА и Ройтерс, като се позовават на Анадолската агенция.  

Турция рязко увеличи атаките си срещу сирийските правителствени сили от четвъртък насам, след като десетки турски войници загинаха при сирийски въздушен удар в провинция Идлиб.

Турското министерство на отбраната потвърди, че е свалило два бойни самолета на сирийските правителствени сили в провинция Идлиб, съобщи Анадолската агенция. Новината за свалянето на самолетите беше разпространена по-рано от сирийската държавна агенция САНА.

"Два самолета Су-24 на (сирийския) режим бяха свалени, след като атакуваха наши самолети", се казва в писмено изявление на турското военно министерство. В съобщението се казва още, че турските сили са унищожили зенитния комплекс, свалил турски дрон, както и още два зенитни комплекса.

Днес Турция обяви, че е започнала операция в Идлиб под кодовото име "Пролетен щит" след смъртта на 34 турски войници при въздушен удар от страна на сирийската правителствена армия.