Известният турски бизнесмен Али Коч може да бъде избран на поста председател на Народно-републиканската партия на Турция и така да стане основен лидер на опозиционните сили в страната, пише "Сабах".

Коч е представител на трето поколение на едно от най-богатите и известни семейства в Турция. От юни тази година той е президент на известния футболен клуб "Фенербахче".

По време на изборите за президент на страната през юни Коч подкрепи представителят на опозицията, но резултатите бяха в полза на Ердоган. Представители на Народно-републиканската партия вече открито заявяват, че Али Коч не само ще стане техен председател, но и кандидат за президент на Турция на следващите избори.

Неотдавна бизнесменът забрани на проправителствения тв канал aSpor да излъчва репортажи от базата на "Фенербахче" заради критики на негови журналисти към работата му като президент на клуба.

Според статията, семейството на Коч има добри връзки с Фетулах Гюлен, който е обвинен от Ердоган в организирането на опита за преврат срещу него.