Турски съд призна Секаи Мори за законна дъщеря на покойния щангист Наим Сюлейманоглу. Според решението на съда Секаи, чиято майка е японка, ще има право да носи името на покойния си баща и да се ползва от всички права като негова законна дъщеря и наследница, съобщи БТА.

Това признание идва 27 години след раждането на Секаи Мори, която досега се водеше за незаконна дъщеря на щангиста и много малко хора знаеха за нейното съществуване.

На смъртния си одър преди една година легендата на тежката атлетика в България, Турция и по света заръча на близките си да открият японската му дъщеря и да я включат като негова законна наследница. Оказа се, че с майката са имали любовна връзка, която започнала по време на олимпиадата в Сеул през 1988 г. С усилията на турския посланик в Токио и близките на покойника Секаи Мори беше намерена. 

Поради отказа на майката на други две дъщери на Сюлейманоглу - Селин и Сезин, родени съответно през 2000 и 2001 г. - да включат и Секаи Мори в завещанието му, японката заведе дело за бащинство. През юли беше извършена ексхумация на тялото на щангиста и от взетите проби бе установено, че Секаи е биологична дъщеря на щангиста. Секаи Мори също присъства на ексхумацията, но отказа да направи каквито и да е изявления.

Турският съд днес се произнесе по делото и сега остава да се види дали другите му дъщери ще обжалват решението.

Освен Секаи Мори покойният щангист има още три дъщери, припознати за негови законни деца.