Италианските власти съобщиха имената на 21 от жертвите на рухването на моста в Генуа. Става дума само за италианци и техните семейства вече са информирани за загубата. Жертвите на срутването на моста са общо 38 по последни данни, предаде Франс прес.

В публикувания временен списък има четиричленно семейство от Кампомороне в Лигурия - съпрузи на 44 и 41 години и синът им на 8 години, отивали към ферибота за остров Сардиния на почивка.

В друга кола е имало семейство от Торино - мъж и жена на 49 и 48 години, върнали се току-що от меден месец в Калифорния и пътуващи с децата на съпругата от първия брак - момиче и момче на 12 и на 16 години.

Сред жертвите има и 48 годишен играч на местния футболен отбор Портуали Волтри, 57-годишен бивш шампион по мотоциклетизъм, 32-годишен анестезиолог от Пиза, пътувал с приятелката си, 43-годишен неаполитански тираджия, който се връщал от доставка във Франция и 58-годишен шеф на транспортна компания от Сицилия.

В списъка има и 49-годишен жител на Пиемонте, трима неаполитанци и един калабриец, съответно на 24, 26 и 29 години и на 57 години, както и четирима жители на Генуа на възраст 33-55 години.

Чили вече каза, че сред жертвите има трима пребиваващи в Италия чилийци, а Франция обяви, че има четирима загинали млади французи, отивали на технофестивал в Италия.

Снимка: AP/БТА

Освен 38-те загинали и 16-те ранени от рухването на магистралния мост Моранди в Генуа има още няколкостотин жертви на тази трагедия. Това са обитателите на кооперациите, намиращи се в района под моста.

Евакуираните са над 600. Те са живеели в блокове в квартала Сампиердарена. Някои от тях са намерили засега убежище при роднини. Други бяха подслонени безплатно в хотели или при частни лица, отворили безвъзмездно вратите на домовете си за тях. Трети са в център за настаняване, обособен в гимнастически салон.

Утре в зала в изложбения център на Генуа ще бъде отслужена тържествена погребална служба за загиналите при срутването на моста, на която ще присъства и италианският премиер Джузепе Конте.

Според медии семействата на 17 от 38-те потвърдени жертви обаче са отказали да присъстват, тъй като са гневни на властите.