Полицейски служители от звеното за борба с тероризма арестуваха трима души във връзка с вчерашната експлозия на автомобил пред болница в северния английски град Ливърпул, при която загина един човек, а още един бе ранен, съобщи Ройтерс, позовавайки се на британската полиция, която заяви, че се води разследване на случая.

Според полицията един от двама мъже, пътник в колата, е загинал на място, другият мъж - шофьорът е бил ранен и остава в болница в стабилно състояние.

Британската министърка на вътрешните работи Прити Пател написа в Туитър, че получава редовна информация за инцидента.

Трима мъже на 29, 26 и 21 години са били арестувани в района на квартал Кенсингтън в Ливърпул и задържани под стража съгласно закона за тероризма, посочи в изявление полицията.

Според полицията взривената кола е била такси, което е спряло пред болницата малко преди експлозията.

Главен полицай Серина Кенеди каза, че полицията е била повикана по сигнал за експлозия на автомобил малко преди 11.00 ч. по Гринуич вчера.

"Все още продължава работата по установяване на обстоятелствата по случая", каза тя пред медиите и добави: "Засега не знаем точната причина за експлозията, но предвид случилото се, като предпазна мярка разследването се води от звеното за борба с тероризма, подпомагано от полицията в Мърсисайд".

Снимка: AP/БТА