Няколко души са били намушкани с нож в южния английски град Рединг. При нападението са загинали трима души, а трима са в критично състояние в болница, съобщи в. "Дейли телеграф", позовавайки се на свой източник.

Местната полиция каза в "Туитър", че е арестувала на местопрестъплението мъж на 25 години от Рединг, който най-вероятно е с либийски произход. 

Още снимки вижте тук >>

За момента нападението не се разглежда като терористичен акт. Според телевизия "Скай нюз" атаката е била извършена на мястото, където по-рано през деня е имало протест под надслов "Животът на чернокожите е от значение". Представителят на местната полиция Иън Хънтър обаче отхвърли спекулациите, че атаката е свързана с демонстрацията.

Снимка: БТА/АП

"Мога да потвърдя, че този инцидент не е свързан. Той е станал около три часа след края на протеста", заяви Хънтър и добави, че не се издирват други заподозрени.

Снимка: БТА/АП

Министърката на вътрешните работи Прити Пател заяви в "Туитър", че е дълбоко обезпокоена от станалото.

Снимка: БТА/АП

Британският премиер Борис Джонсън нарече случилото се "ужасяващ инцидент".

Снимка: БТА/АП

"Мисля си за хората, засегнати от ужасяващия инцидент в Рединг", каза Джонсън в "Туитър" и благодари на службите за спешна помощ, които са се притекли на помощ на пострадалите.

Снимка: БТА/АП