В руския Белгород са открити останките на три дрона, съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

"Няма пострадали, но има щети: на места са счупени прозорци, има леко повредени автомобили", каза официалният представител.

Кметът на Белгород Валентин Демидов заяви, че един от трите безпилотни летателни апарата е влетял в прозорец на апартамент. "Хората бяха преместени на безопасно място. На всички беше предложено настаняване в хотел, докато службите за сигурност си свършат работата", добави той.

По думите на Демидов останалите безпилотни самолети са паднали на улицата. В резултат на това три автомобила са били леко повредени.

Според канала в Telegram Mash дроновете са летели към електрическа подстанция, но са били свалени от руската система за ПВО.

От началото на инвазията на Русия в Украйна пограничните общини на Белгородска област са подложени на атаки почти ежедневно.

В края на януари 2023 г. Вячеслав Гладков заяви, че общо 25 цивилни граждани са били убити, а 96 са били ранени при обстрели в Белгородска област на Русия.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски смята, че страната му ще може да се защити от руските атаки с дронове, само ако получи бойни самолети от западните партньори. След поредната серия руски атаки електрозахранването на по-голямата част от страната е възстановено.

Ситуацията на фронтовата линия край Бахмут в Украйна става все по-сложна, предупреди Зеленски в традиционното си вечерно видеообръщение. Той отново подчерта, че Украйна се нуждае от модерни изтребители за да защити небето от руските атаки с ирански дронове.