Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че неговият министър на отбраната Джеймс Матис е "нещо като демократ" и допусна възможността той скоро да напусне правителството, предаде Франс прес.

"Обядвах с него преди два дни. Имам много добри отношения с него", каза Тръмп за Матис в предаването "60 минути" на Си Би Ес.

Възможно е обаче Матис да си тръгне от правителството, призна Тръмп.

"Мисля, че той е нещо като демократ, ако искате истината. Генерал Матис обаче е свестен човек. Разбираме се много добре. Възможно е да си тръгне. В някакъв момент всеки напуска. Всеки. Хората напускат. Това е Вашингтон", заяви Тръмп.

В излязлата през септември книга на разследващия журналист Боб Удуърд "Страх: Тръмп в Белия дом" се твърди, че Матис се е изказвал изключително критично за Тръмп.

На въпрос за упоритите слухове за хаос в Белия дом заради множеството оставки или уволнения на служители, Тръмп увери, че това са лъжливи информации.

"Не е вярно, изобщо не е вярно. Ще има обаче и други хора, които ще си заминат. В момента реорганизирам нещата, имам това право. Смятам, че имаме фантастично правителство. Не съм доволен от някои хора и съм повече от доволен от други", каза Тръмп.