Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви, че на 21 август ще изнесе подробни данни за по думите му измами в щата Джорджия на изборите през 2020 г., предаде Ройтерс, като се позова на негов пост в социалната му мрежа "Трут соушъл".

След поражението си на изборите през 2020 г. Тръмп многократно е правил неверни твърдения, че на тях е имало масови фалшификации. Тези твърдения бяха отхвърлени от съдилища, щатски проверки и членове от собствената му администрация, отбелязва Ройтерс.

Междувременно Карлос Де Оливейра, помощникът на Тръмп, който е управител на имението му Мар а Лаго в Палм Бийч в щата Флорида, пледира днес невинен в щатския федерален съд по повдигнатите срещу него обвинения.

Той бе обвинен, че се е опитал да помогне на бившия президент на САЩ да скрие секретни документи, взети при напускането на поста, съобщават американските медии.

Екипът на специалния прокурор Джак Смит, под чийто надзор се провеждаше разследването, обвини служителя му Карлос де Оливейра, че е участвал в заговор с Тръмп и личния му помощник Уолт Наута, за да осуети разследване относно запазването на документите от Тръмп.