Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания се поклониха пред Гроба на незнайния воин в Уестминстърското абатство в британската столица Лондон, предават Асошиейтед прес и БТА. В абатството Доналд и Мелания Тръмп бяха посрещнати от принц Андрю и представители на духовенството. Гостуването преминава при безпрецедентни за цял свят мерки за сигурност. 

Първото семейство на САЩ застана в мълчание пред гроба, в който са положени тленните останки на британски войник, чиято самоличност не е установена. Те са пренесени от Франция, за да бъдат погребани през ноември 1920 в абатството заедно с пръст, донесена от Франция. При европейската си обиколка Тръмп ще участва в отбелязването на 75-тата годишнина от Десанта в Нормандия. Доналд и Мелания Тръмп бяха днес на следобеден чай у принц Чарлз и съпругата му Камила в официалната им резиденция в центъра на Лондон. Срещата на чаша чай беше възможност за Чарлз, британския престолонаследник, да разговаря с Тръмп в неофициална обстановка без камери.

Нямаше предварителна информация дали двамата ще разговарят за промените в климата, които според Чарлз са голяма заплаха, а според Тръмп са измислица, отбелязва Асошиейтед прес. Срещата беше важен ангажимент за Чарлз, който поема все повече официални задължения, докато майка му, 93-годишната кралица Елизабет Втора, по малко облекчава графика си.

На срещата си днес с президента и първата дама кралицата подари на Тръмп първо издание на книгата на Уинстън Чърчил "Втората световна война" и комплект от три писалки "Дуофолд" изработени със специален дизайн за кралицата. На Мелания Елизабет Втора подари специално поръчана сребърна кутия с ръчен емайл. Тази вечер кралица Елизабет ще приеме Доналд и Мелания Тръмп на вечеря в Бъкингамския дворец.