Британският премиер Тереза Мей отправи остри нападки по адрес на руския президент Владимир Путин, в момента, когато той преговаряше с американския си колега Доналд Тръмп в Хелзинки, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА

Днес в парламента на Обединеното кралство Мей заяви, че руското ръководство участва в опити да бъдат подкопани западните ценности на редица фронтове.

Тя заяви, че Русия е използвала смъртоносно нервнопаралитично вещество на британска територия (след скандала с опита за отравяне на "Скрипал" бяха поразени още двама души, единият от които - жена, почина - б.р.). Мей осъди това, както и закрилата на Москва за сирийското правителство, подкрепата за Иран и разпространяването на "зловредни фалшиви новини" в промишлени мащаби.

Премиерът на Великобритания подчерта, че "приветства" срещата на върха, но добави, че иска да види промяна в действията на Русия.

Речта й имаше за цел да запознае парламента с резултатите от срещата на върха на НАТО миналата седмица, която беше доминирана от призивите на Тръмп към съюзниците да харчат повече за отбрана.

Мей подкрепи това виждане и призова разходите да бъдат увеличени.