Президентът на Русия Владимир Путин ще отправи днес по обед традиционното си годишно послание към двете камари на парламента - Държавната дума и Съвета на федерацията.

Очакванията са руският държавен глава да отдели особено внимание на така наречената "специална военна операция" в Украйна, като даде хоризонт на действията при боевете в Украйна и оценка на международната ситуация.

Годишното послание към Федералното събрание е конституционно задължение на президента, което Владимир Путин не изпълни миналата година. За последно той се обърна към двете камари на парламента през април 2021 г. 

"Всички очакват посланието с надеждата да чуят оценката на ставащото, на специалната военна операция, на международната ситуация и виждането на президента как се справяме с това и как ще се развиваме по-нататък", обясни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В изложбения комплекс "Гостиный двор" в центъра на Москва ще присъстват участници в бойните действия в Украйна, както и ръководителите на така наречените нови територии или частично анексираните Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.