При стрелбата в икономическата столица на Канада- Торонто има двама убити и 13 ранени, съобщи полицията. Едната жертва е млада жена. Другият убит е самият нападател, който е стрелял с пистолет.

Сред пострадалите, които са откарани в болница, има 9-годишно момиче, което е в критично състояние.

Стрелбата избухнала в Грийктаун, гръцкия квартал на града, на пресечката на булевардите Данфорт и Лоуган, около десет часа вечерта в неделя местно време. Очевидци съобщават, че са чули между 10 и 30 изстрела. В района има много популярни ресторанти, кафенета и магазини.

Говорителят на полицията Марк Пъгуош заяви, че още е рано да се каже дали става дума за тероризъм.

Според телевизионния канал Глобал нюз стрелецът е бил застрелян от полицията. В официалното съобщение на полицията обаче се посочва само, че нападателят е мъртъв и не се казва нищо за мотивите му. Дъг Форд , главният министър на провинция Онтарио, където се намира Торонто, заклейми в Туитър "ужасяващия акт на насилие, извършен с огнестрелно оръжие".

Напоследък в Торонто зачестиха случаите на сблъсъци с използване на огнестрелно оръжие, главно между престъпни групировки, отбелязва Франс прес. От началото на година е имало 212 случаи на стрелба, отнели живота на 26 души. За сравнение: за същия период на миналата година е имало 188 случая и 17 убити.