Четиринайсет души са при стрелбата в университетска сграда в центъра на чешката столица Прага днес, предаде Ройтерс, като се позова на началника на полицията в страната Мартин Вондрашек. Той съобщи още, че са ранени 25 човека. 10 от тях са в тежко състояние.

Предишната информация на чешката полиция беше за над 15 убити. Не е ясно дали обновените данни включват и стрелеца. Той е студент във Факултета по изкуства на Карловия университет, където той е застрелял жертвите си. Мъжът бе открит мъртъв в същата сграда.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>

Полицията съобщи, че малко след 15:00 ч. (16:00 ч. българско време) са се отзовали на сигнал за стрелба във факултет на площад "Ян Палах" в Стария град на Прага, след което обяви, че въоръженият нападател е мъртъв.

"Цялата сграда в момента се евакуира и има няколко загинали и десетки ранени на мястото", написа полицията в социалната медийна платформа X, бивша Twitter.

Ръководството на факултета, информирайки за стрелбата в една от сградите му в Прага, разпрати писма по електронната поща на студентите си с текст: "Останете там, където сте. Не излизайте никъде, ако сте в зала в сградата. Заключете се и поставете мебели на вратите, изгасете осветлението."