Добре осведомен източник уточнил, че церемонията е планирана за 15.30 ч. (22.30 ч. българско време), предадоха Ройтерс и БТА.

Мексико, Канада и други страни може да бъдат освободени от планираните от президента Доналд Тръмп мита върху вноса на стомана и алуминий в Съединените щати, обяви по-рано говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че един такъв ход е възможно да смекчи удара на фона на заплахите за ответни мерки и мрачни икономически прогнози.

Изключенията ще бъдат направени "случай по случай" и "страна по страна", подчерта Сандърс.

Броени дни по-рано Белият дом бе казал, че няма да има изключения, припомня АП.

Ройтерс отбелязва, че в края на работния ден вчера борсовите индекси и доларът са възстановили по-голямата част от своите загуби в сряда, след като стана ясно, че Тръмп може да направи изключение от митата за ключови партньори на САЩ като Мексико и Канада.

Главният икономически съветник на Тръмп - Гари Кон, който бе твърдо против решението на президента на САЩ да наложи мита на вноса на стомана и алуминий, подаде оставка.

Европейският съюз заплаши Тръмп, че ще въведе ответни мерки, на което президентът на САЩ отговори, че ще наложи мита и върху вноса на автомобили.

САЩ не се страхуват от търговски войни. Търговските войни са нещо добро и лесно за печелене, написа в Туитър преди няколко дни Доналд Тръмп.