Срещата на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун на 12 юни ще се състои в хотел "Капела" на сингапурския остров Сентоса, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Ройтерс и БТА.

"Благодарим на нашите прекрасни сингапурски домакини за тяхното гостоприемство", написа тя в съобщение в Туитър, в което обяви мястото на планираната среща, която вече няколко пъти беше отлагана.

По-рано днес Сингапур приобщи южния си курортен остров Сентоса към зоната на специалното събитие, обособена за срещата на върха. В понеделник богатият град-държава обяви централния си регион, където се намират външното министерство, посолството на САЩ и няколко хотела, за специална зона в периода 10-14 юни.

В електронния си вестник правителството съобщи, че коригираната зона включва и Сантоса, и обекти в морето, които се простират на повече от 1 км от югозападния бряг.

В по-малък район в центъра на острова, който обхваща хотел "Капела", ще има засилено полицейско присъствие.

Сентоса е разположен южно от основната част на града държава и там има няколко луксозни хотели, казино, голф игрища и тематичен парк на "Юнивърсъл студиос".

В специалната зона се забранява управлението на дронове, използването на мегафони, знамена или транспаранти, а полицаите имат право да претърсват лични вещи.