Специалният пратеник на американския президент за диалога между Белград и Прищина Ричард Гренел пристига днес в косовската столица, съобщи Танюг. Очаква се той да донесе добри новини за страната като премахване на американските визи.

През изминалите дни Гренел имаше няколко остри преписки с председателката на косовския парламент Вьоса Османи и лидера на "Самоопределение" Албин Курти, който дори заяви, че ако се върне на власт няма да спазва споразумението от Вашингтон, отбелязва Танюг.

След Косово, във вторник Ричард Гренел пристига в Белград. Посещението му в Сърбия е директно свързано със споразумението, което неотдавна бе подписано в Белия дом и, наред с останалото, предвижда отваряне на канцелария на американската Международна финансова корпорация за развитие /DFC/. С това на практика започва реализацията на икономическата част от споразумението, пише вестнис"Блиц".

Предвидено е Гренел да се срещне с президента на Сърбия Александър Вучич. Те ще разговарят за това как по-бързо да се осъществят точките от споразумнието, заявил източник на изданието. Днес в Белград пристига и делегация на американската Международна финансова корпорация за развитие /DFC/.

Председателят на Социалистическата партия на Сърбия и министър на външните работи Ивица Дачич заяви, че разговорите за формирането на бъдещото сръбско правителство ще продължат след посещението на американска делегация, в която ще бъде и специалният пратеник Ричард Гренел. "Няколко пъти съм заявявал, че сме готови да продължим сътрудничеството си с Александър Вучич и Сръбската прогресивна партия. Съзнаваме, че Сръбската прогресивна партия има абсолютно мнозинство и решението за правителството ще бъде взето от победителя в изборите", е завил Дачич.