Бомба от Втората световна война беше обезвредена, след като бе открита в квартал Шанценфиертел в Хамбург, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Полицията съобщи рано тази сутрин в "Туитър", че районът, който е и известен туристически квартал, отново е в безопасност, като са били необходими две частични детонации.

"Вторият частичен взрвив беше успешен. Бомбата е обезвредена. В момента мерките постепенно се премахват. Желаем ви лека нощ", написаха от хамбургската полиция в социалната мрежа.

Според екип на пожарната са били евакуирани около 5000 души в радиус от 300 метра, а въздушното пространство над мястото, където е открита бомбата, както и няколко жп гари в района бяха временно затворени.

В близкия квартал Санкт Паули е създаден център за спешно настаняване.

Бомбата, хвърлена от британските военновъздушни сили през 40-те години на миналия век, е намерена по време на строителни работи в близост до жп гарата Щерншанце.

Жителите от периметъра на евакуирания район бяха посъветвани да стоят далеч от прозорци и да останат в помещения, които не гледат към обекта.

Това е втората невзривена бомба от Втората световна война, намерена в Хамбург в рамките на две седмици. По-рано този месец британска бомба беше открита във Вилхелмсбург по време на изкопни работи.