Синът на сръбския президент Александър Вучич е с коронавирус и е настанен в болница. Това съобщи самият Вучич в официалния си профил в Instagram. 

В социалната мрежа сръбският държавен глава написа емоционален пост: "Когато всичко започна, моят Данило каза, че да се предаде не е вариант. Първото ми дете е заразено с коронавирус, клиничната картина налага да бъде откаран в болница за инфекциозни болести. Сине, ще победиш и това. Баща ти те обича и всички те обичат".

22-годишният Данило Вучич е най-голямото от трите деца на президента.

Междувременно официалната статистика от страната сочи, че броят на жертвите на коронавирус в Сърбия достигна 65 души, броят на заразените е 2 666 души.

Полицейски час от 17 часа в петък до 5 часа в понеделник влиза в сила в цяла Сърбия от тази седмица, съобщи вчера Танюг.

Първоначалният план бе полицейският час да е в сила за Белград и Ниш като най-големи огнища на заразата с коронавирус, но мярката ще бъде в сила за цяла Сърбия.

Сърбия също се присъединява към лечение на болните от коронавирус с кръвна плазма, съобщи епидемиологът Дария Кисич-Тепавчевич на пресконференция вчера, пише вестник "Новости". Вече Турция и първо САЩ започнаха такова лечение.

Епидемиологът Предраг Кон обяви, че Сърбия навлиза в максимума на епидемията и се очаква той да продължи най-много още две седмици, тоест да мине шестата седмица, след което ще бъде направена оценка на ситуацията.