Холивудският актьор и бивш губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е изглеждал като "фенче" и "малък варен макарон" на "смущаващата" пресконференция сред срещата му в Хелзинки с руския лидер Владимир Путин.

Във видеопослание в Туитър Шварценегер заяви:

"Президент Тръмп, аз просто видях пресконференцията ви с президента Путин. Беше ми неудобно да гледам как стоите там като малък варен макарон, като малко фенче. Запитах се, кога ще го помолите за автограф или да си направите селфи заедно!".

Той подчерта, че участието на американския президент в срещата на върха е предателство спрямо САЩ и разузнавателните служби, които обвиниха Русия във вмешателство на президентските избори през 2016 година.

"Вие сте президент на САЩ, вие не трябва да постъпвате така! Какво не ви е наред?!", добави актьорът, станал известен като Терминатор.

Той обвини Тръмп, че е атакувал разузнаването на САЩ и министерството на правосъдието, отказвайки да осъди руската намеса на президентските избори през 2016 година.

"Какво се случи със силните думи и мощта на Роналд Рейгън, когато стоя там пред Берлинската стена и призоваваше Горбачов да я бутне?", попита още Шварценегер.